Monday, December 3, 2012

orang negro terpacak depan rumah


Ouh HAI ! Assalamualaikum ! 

Lama lama lama sangat tak menaip ! Phewwwwww . A lot lot lot of things to do .Life degree 
buatkan aku macam tak cukup tangan nak buat assignments, tak cukup kaki nak berlari, 
tak cukup mata nak usha sports guys . Ooooopppsss . MashaAllah zina mata sunguh =.='

Lately ni aku rasa life sangat tunggang terbalik . Terhayun-hayun macam perahu Pi dalam 
filem 'Life of Pi' . Ehhh korang, WAJIB tonton tauuuu filem tu ! Seriously super duper amazing
jalan cerita dia dan effect2 dalam filem tu sangat best . Digalakkan menonton dengan 3D kalau
duit scholarship anda masih banyak, muahahahaha . *Istanbul Aku Datang dah keluar youtube*

Ouhyer . Actually 10/11/12 dan 11/11/12 hari tu kakak aku dah selamat bergelar bini orang .
Kuikui . Akhirnyaaaaaaaaaaa ! haha . Alhamdulillah everything just fine dan majlis meriah .
So kepada sesiapa yang aku menjemput, dijemput atau terjemput kalau tak datang, 
masa majlis kahwin aku nanti kalau korang tak datang jugak, aku bakor rumah ! *ceh ugut siot*

Cakap pasal bakor, ucapan takziah buat family KakRina, Makcikyah . Sesungguhnya takdir
Allah tu tak siapa dapat jangka . Yang pasti, semua benda yang berlaku atas kehendakNya 
PASTI dan FOR SURE ada hikmah yang terbaik akan Dia bagi . Yang penting masa kebakaran
tu berlaku nobody ada dalam rumah . Alhamdulillah ! Syukur budak2 kecik cenonet semua 
dah selamat terbang ke Sabah bahhh . Moga kalian tabah T_T

Haaaa ni la salah seorang si cenonet . Nanti kalau dah kahwin,
then preggy then nak tatap muka budak cenonet ni hope
dapat muka anak (if laki) macam dia . Boleh takk ? kuikuikui


Ehh bila pulak nak keluar story pasal negro terpacak . Terpacak depan rumah yer .
Tak payah nak blue sangat =.='
Okey okey actually tengahari tadi kat rumah time aku serabut2 siapkan assignment dan 
dalam masa yang sama perlu bergegas nak pergi kelas mandarin, aku dengar hon kereta .
So macam biasa lah, negro lakhnat yang selalu memekak area housing aku . Dasar tak reti
hormat duduk tempat orang ! puihhhh *emo* Seriously mereka sangat annoying okeyhh ,
Sesiapa yang duduk housing or rumah diorang area kolej2 yang ada international student
yang gelap gelita, mesti rasa benda yang sama . Memekak dengan kereta diorang, kalau
berparti macam rumah diorang je yang ada, plus kalau nak buat maksiat campak ***dom
merata-rata sampai anak buah aku jumpa dan tanya aku tau takkkkkkk ! Apa aku nak jwb !

*sambung story*

Then aku buat bodoh lah around 2-3minutes . Then aku dengar orang panggil "hello" 
banyak kali . Aku dah nebes dah time tu nampak dia terpacak betul2 depan pagar aku .
Kebetulan pagar tu aku bukak separuh sebab buang sampah before tu . Takkan aku 
nak directly terus tekak suis untuk tutup kan ? Nampak sangat kurengg hajar di situ .

Then aku bertanya lah, ape ke hal nye yop ? *in english la kan* 
Okey for you all punya information, atau korang mesti tau kan orang negro cakap
macam mana ? Diorang KASAR okey KASAR . Time si negro ni panggil pon 
macam nak panggil gaduh tu yang aku cuak n nebes sikit . Then dia tanya macam nih :

(dah translate dah jadi Bahasa Ibunda )

Si negro : Kucing putih tu kucing awak ker ?

Aku : Haah, kenapa yer ? 

Si negro : Dia banyak kali lepak dalam porch kereta saya, blablablablabla

Aku : (kalau lah aku tak lambat ke kelas, memang aku fight dah si negro gelap gelita nih)

Dipendekkan cerita, negro tu tak puas hati kucing aku lepak kat depan rumah dia . Plus, 
dia MENUDUH yang kucing aku berak dan kencing kat porch rumah dia . APE KES ?
Dan dia merungut yang ''so smelllyyyy'' . Aduh aku dah pending gimana sihhh ?

Okey aku pon menerangkan lah yang si adik (my cat) tu ada cat litter dia sendiri dan dia
TAK PERNAH sekalipon berak merata . Sebab dia mesti carik pasir dia dalam sangkar .
Kalau tak jumpa atau pasir dia dah penuh, dia akan buat bising sampai satu rumah dengar .
Dan lately ni aku rasa si adek dah jarang nak pergi area rumah sebelah2 aku sebab dia 
sibuk mengejar sekor betina nih . Dan dia selalu lepak2 dengan geng2 dia kat rumah belakang .

Si negro lakhnat ni macam tak puas hati kan . Plus aku dahlah dah lambat pergi kelas .
So perbincangan ditamatkan atau ditangguhkan tak tahu lah . Sampai sekarang aku macam
geram dan benci sangat tengok sesiapa yang gelap gelita ni . Ehh negro je yerrr .
Aku rasa macam ada possibility yang 'tahi2' tu actually kucing lain punya sebab kucing aku
sometimes main2 dengan kucing liar dan kebetulan pula si negro ni nampak kucing aku .
So sesedap rasa ajinomoto jela dia nak tuduh kucing aku kan . Possibility kedua mungkin 
dia memang ANTI-KUCING dan pantang takboleh langsung nampak KUCING depan 
mata dia . 


Hei kalau aku jadi kucing, aku takut  tengok kau yang berkepala botak dan hitam legam !

Dan yang paling panas hati aku rasa macam Malaysia ni baik hati sangat bagi muka kat
foreigner . Haaaa ni dah jadi masalah negara dah . Hei betul lah sekarang ni pendatang 
pon dah rasa Malaysia ni macam negara diorang . Dah siap turunkan keturunan dah .
Student2 luar pon macam tak hormat tuan tanah . *macam kes aku* FYI negro lakhnat tu
cakap dengan aku macam nak gaduh tahuuu ! Suara macam pakai mic . TENSION !
plus takut . Banyak kes pon dah start melibatkan warga asing , Bunuh, rompak, ragut .

Aku geram, dahlah merempat kat negara aku, nak sound2 hon2 keta bagai macam
nak gaduh . Aku ni dahlah WANITA . Ish sumpah mereka memang TAK SEDAR DIRI ! 
So sekarang dia nak aku buat apa ? Cakap bagitau kat kucing aku jangan main kat area
porch rumah dia ? Jangan lepak-lepak dengan geng2 dia kat area rumah negro lakhnat tu ?
Nak suruh aku ikat tali kat koler kucing aku macam kat anjing tu ? Then ikat kat pagar ?


Cian awak, negro lakhnat tu tuduh awak berak area porch dia yer  T__T


Aku rasa jalan terbaik ialah CASTRATE . Yess mudah-mudahan after castrate si adek 
jadi pasif dan dah taknak merayau sana sini . Aku risau, manusia kadang kalau dah berdendam,
macam-macam diorang boleh buat . Mana tau dia jual kucing aku ? Letak racun ker ?



Pihak yang bertanggungjawab, apa kata kalian
 terhadkan kemasukan warga asing ke dalam
negara kita yang aman-damai niii ?????????













4 comments:

~Hanie Loma~ said...

atotoi~ die comel la.. jge die bek2. weyh.negro giler skit..ko pepaham en.. krung la die lam rumah..ksian die

محمد رازيق said...

haha. depa memang camtu. dulu pernah ada classamte negro, bab2 buat keja pun berkira. hehe

.feyra khamsah. said...

Hani bambam :
camno ? dia tu degil lah takmo dengar cakap . nak lepak dgn membe2 blakang umah jer . huuu

.feyra khamsah. said...

depa tu tak sedaq diri pendatang negara org ! huh ! *emo* haha