Thursday, June 2, 2011

erk?


"KUALA TERENGGANU: “Dulu saya garang dan suka marah suami tapi selepas diceraikan saya amat menyesal. Kini saya tergila-gilakan bekas suami biarpun dia sudah berkahwin lain.


“Untuk mengubat rindu, saya minta kain pelekat dan tuala bekas suami untuk hidu baunya,” kata seorang janda hanya mahu dikenali sebagai Noor.


Wanita berusia 49 tahun itu mengaku perceraian dengan suaminya dua tahun lalu berpunca daripada kesilapannya sendiri yang tidak mahu dikongkong dan suka memarahi suami biarpun ketika itu dia bekerja sebagai guru mengaji al-Quran.

Noor berkata, sikapnya itu menyebabkan rumah tangganya sentiasa diselubungi masalah hingga dia nekad meminta cerai daripada suaminya.“Selepas bercerai, saya hanyut dalam kehidupan melalaikan seperti sering ke pusat karaoke mengubati kekecewaan,” katanya yang dikurniakan lima cahaya mata hasil perkongsian hidup itu. "

sumber dari ; Harian Metro
Actually tengah usha2 blog akak senior sekolah dulu ; Kak Faralina . Errrr siz, sorry yah copy dari ur blog . heeeeee ;) Nyway tersentak hebat bila baca posting ni and pendapat kakfaralina sendiri . Yesssaaaa . Aku mula menyesali kekhilafan diri . Tapi alhamdulillah masih belum terlambat . Aku memang egois . Tahap ego aku memang tinggi . Maaf yer . Tapi itulah kenyataan . Aku juga baran . Melalui penulisan juga mungkin sudah dapat ditafsirkan . Tapi sometimes aku ada penyebab aku sendiri jadi begitu . Tapi bila api kemarahan bercampur gaul dengan simbahan minyak tanah olek syaitan durjana, faham2 sendirila episod seterusnya .

So guys, tak kisahlah men or women, please appreciate pasangan anda . Tak kisahla married or tunang or couple . Kawan-kawan pon boleh juga . Ibubapa paling utama . Hargailah sebelum terlambat . Kelak diri sendiri menyesal . Dah tak berguna lagi . Okay ? (:
'u're the beginning and the end of every chapter'

No comments: