Friday, October 31, 2008

PHYSIC OHH PHYSIC..!

Bitter Physic Pictures, Images and Photos
huhh..what a bad day..!!
physic...physic...physic...
why laa i cannot tackle this subject as easy as subjects science yg lain..???
huh..!!!

nak kata teacher yang mengajar tak best,teacher azidah is da most beloved teacher in my class!aku pun sayang sangat2 kat dia and cara dia mengajar pun ok..masuk tahun ni,dah 2 tahun aku belajar dgn beliau..kira semua boleh masuk and faham..tapi biasalah..dah lama2..mula la lupa..

seriously..subject nih memang aku susah nak score berbanding subjects critical yang lain such as chemistry and biology..
kalau subjects lain at least aku boleh dpat kredit,tapi physic???
SORRY TO SAY laaa...
even ramai kawan2 aku especially yang lelaki cakap..physic benda yang paling senang coz ianya berlaku di sekeliling kita,tapi aku tetap cakap susah!
DON'T KNOW WHY..:(

electromagnetic radiation Pictures, Images and Photos
Electromagnetic Spectrum Pictures, Images and Photos

tadi aku baru selesai menjawab paper trial dari sebuah negri di pantai timur..i asked my friend,berapa tempoh masa dia ambil untuk habiskan paper 2 tuhh..she said 1 hours..huhh!!
me..???aku start jawab at 3 o'clock and finished it at 5 o'clock!!
memang lah kalau dalam exam sebenar,we all akan diberi masa 2jam30minit..tapi nak dibandingkan dengan kawan2 aku tadi..memang macam siput aku jawab paper tuhh!sedihnya...

OH TUHAN..
pernah ker aku sakitkan hati guru kesayanganku itu..??
or pernah terkutuk..tengumpat before thiz..

setakat ni...chapter yang aku betul2 dah faham cuma chapter 1,2,3,4 form four..and chapter 1,3,4 for form five..
can u imagine how bad i am..???
tinggal seminggu je lagi aku nak kuasai subject tu..
after that..tawakal and berserah je laa..
aku akan buat mana yang termampu jek..:(

*kepada u all yg baca blog aku ni..if korang tau petua nak kuasai physic last2 time ni..pliz inform and tell me keyh!i really2 stuck for thiz subject..thankayu!:)





6 comments:

atok said...

fizik la bez ohhh.
dr kimia yang ngek ngek tuh.
neway,atok xde petua la.
tp kan formula da ade kat dpan.
so ape yg susah?
laen cm kimia.
da la xde formula,ntah hape punye solution die nk,ntah ape die punye reaction.ntah hape die punye ion. ntah hape ntah lagi.
haha.

F.E.Y.R.A said...

ohh atok..!!!
kimia la benda yg paling menyeronokkan..
fizik tlalu byk formula..
dah tu nak ni..dah ni nak tuh!
fening..fening..

Yamamura Kazuma said...

haha..naseb baik aku x amek subjek sains..fuh!!legaaaa...tp usaha lagi la feyra..i know u can do it!!

independent said...

hmm..to me kimia is fun & physic is interresting..cant say much coz result for both x dpt kredit pun.but lucky to pass.urm...for me physics nie what i do during my last days for physic paper is that i only consentrate on the topics & sub-topics that i gurantee i can do..physics form 4 chap 1,2,3,4 agak senang tangkap..but form 5 was tough for me...lg2 chapter 3,4..my advice is,just do practice...if tak tau ans have a look at the answers...coz when u have a look...u noe what is the question all abt...what i experience was when i do that,some qst kat paper spm were likely the same..try it..& remember the steps..what r u suppose to solve...goodluck!!((:

atok said...

oh efira nabilah bte khamsah.
do u noe fizik yg plg dlam dunie?
drpd kimia yang entah ape pon sy x paham ape.
yg sy tawu.
bab 1 smpi 5 form 4 jerk.
ahah.
;D

F.E.Y.R.A said...

yaahh..tenkiuk cumer..:)
aku dah boleh study dgn lancar..ngeh3..

atok..!!
kimia still da best..
x peduli..;p